مقاله ها

آشنایی با پمپ پیستونی

جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه این محصول از شما خواننده عزیز دعوت م یشود مقاله جامعی که در این خصوص گردآوری شده است را مطالعه نمایید؛ بدین جهت بر روی اینجا کلیک کنید.

 

پمپ پیستونی یکی از پرکاربرد ترین نمونه های محصولات هیدرولیکی به شمار می آید و افراد زیادی تا به حال به عنوان پمپ کارواش با آن آشنایی مختصری دارند. در این مقاله سعی داریم به صورت کاربردی تری از این پمپ برایتان بگوییم و شمارا با بازار فروش پمپ هیدرولیک، انواع پمپ هیدرولیک و بسیاری از موارد دیگر آشنا کنیم. آنچه در ادامه خواهید خواند توضیحات کاربردی است که به شما در انتخاب پمپ پیستونی کمک خواهد کرد. همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به شماره های درجشده در پایین صفحه تماس حاصل فرمایید. اما برای شروع از اینکه پمپ پیتونی چیست شروع خواهیم کرد و به ترتیب توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم نمود.

 

پمپ پیستونی چیست؟

شاید کمتر به گوشتان خورده باشد اما معمولا این هیدروموتور را به پمپ پلانجری نیز می شناسند. با اینکه هر دو پمپ ببسیار مشابه هم می باشند اما تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند. این دستگاه یکی از انواع پمپ هیدرولیک است در این مقاله سعی داریم به توضیح بیشتری از آن بپردازیم و بگوییم پمپ پیستونی چیست؟! این وسیله از پمپ های جا به جایی مثبت است که عمل پمپاژ را با رفت و آمد پیستون در قسمت سیلندر انجام می دهد. انواع پمپ پیستونی زمانی به کار گرفته میشوند که به فشار خروجی زیادی نیاز پیدا کنیم. یعنی فشاری حدود ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بار! پس اگر در بین سایر پمپ های هیدرولیکی تردید داشتید باید بدانید که این پمپ بیشتر برای فروش خروجی به کار می آید.

همین طور که گفته شد این پمپ بعد از پمپ دنده ای از پرکاربرد ترین پمپ ها محسوب می شود.

حال که متوجه شدیم پمپ پبستونی چیست به توضیحات بیشتری می پردازیم. این وسیله در حالی که فشار بالایی دارد اما دبی پایینی دارد. انواع مختلفی از این پمپ با توجه به تنوع کاربردش وجود دارد و توسط کمپانی های مختلفی چه در ایران و چه کشورهای خارجی تولید می گردد. کاربرد این پمپ در جایی که به فشار زیادی نیاز هست مثل آب پاش و کارواش می باشد. این وسیله از پس شستشوی دستگاه ها و تجهیزات صنعتی نیز بر آمده، از دیگرد کاربرد پمپ پیستونی البته این پمپ در کارخانه جات و صنایع هم به کار گرفته می شود. از جمله مواردی که در آن کاربرد دارد دستگاه آب شیرین کن است که از نیاز های اساسی دنیای امروزی می باشد. از کاربرد های معمول دیگر این پمپ کارخانجات نوشیدنی های گازدار است.

 

پمپ پلانجری

این وسیله شباهت بسیار زیادی با انواع پمپ 9 پیستون دارد. عده زیادی آن را با این پمپ یکی می دانند. در صورتی که این موضوع صحیح نیست. تفاوتی که در وحله اول این پمپ ها دارند این است که به جای پیستون در آن ها قطعه دیگری داریم و نام آن پلانجر است. و به این ترتیب به پمپ پلانجری شناخته می شود. که پلانجر در آن به حالت یک طرفه فعالیت دارد. به صورت ساده تر منظور این است که سیال ما فقط یک حرکت دارد که در آن روغن در بخش انتهایی خارج می شود. و به این صورت است که بازگشتی نداریم. کاربرد این مدل پمپ پلانجری در زمانی است که به فشار بالایی نیاز داشته باشیم که پمپ پلانجری جایگزین خوبی در مقابل خواهد داشت و در خرید پمپ پیستونی باید به آن دقت فرمایید. چون این پمپ پلانجری حرکتی یک طرفه دارد به نسبت فشار بیشتری را برایمان فراهم می کند. آنچه که دیگر بار پمپ پلانجری را در مقابل انواع پمپ پیستونی قرار میدهد سرعت عملکرد آن می باشد. قیمت این وسیله نیز در مقایسه با خرید پمپ پیستونی پایین تر است با این تفاوت که هزینه تعمیرات و حتی نگهداری بیشتری برای پمپ پلانجری لازم می باشد.

 

اجزای سازنده پیستون

جهت درک بیشتر این وسیله به برسی اجزای آن می پردازیم، اجزای سازنده. نگهدارنده پیستون شامل:

  1. پیستون
  2. سیلندر ها
  3. صفحه زاویه گیر
  4. صفحه شیار دارد محور محرک
  5. کنترل کننده پیستون
  6. شیر ورودی و خروجی می باشد.

این پمپ از جمله پمپ های هیدرولیکی است که تنها در یه سمت و جهت کار می  کند و سیال را با فشار به بیرون پرت می کند. انواع پمپ پیستونی در جهت عکس و بازگشت عملی انجام نمی دهد. طول عمر این مدل پمپ بسیار زیاد است و در صورت استفاده صحیح مشکلی برای آن پیش نخواهد آمد. با وجود پمپ های پیستونی کارواش این مدل ها قدمی جلوتر برداشته و به خانه های ما آمده اند. در صورت عدم استفاده از این وسیله قطعات آن به مرور زمان حالت سختی به خود میگیرند و بعد از به کار اندازی این پمپ به حالت قفل در می آید که قابل درست شدن است. از این وسیله برای حجم کم مواد و فشار زیاد استفاده می شود. این وسیله با رفت و برگشت سیلند کار میکند و آن فشار دلخواه ما را ایجاد می کند. جنس این پمپ غالبا از فلز برنج می باشد. گاهی در ساخت آن از آلومینیوم نیز بهره می گیرند.

 

نحوه کار کرد پمپ پیستونی

نحوه کار کرد این دستگاه به این شکل است در حالی که پیستون از یک سمت به روی چرخ دورانی سوار شده است به سمت بالا پایین می رود و این گونه حرکت می کند. وقتی پیستون به سمت بالا می رود مکان دریچه خروجی بر اثر جریان و کشش در داخل سیلندر بسته می گردد و اثر نیروی مکش درون سیلنر حالا دریچه ورودی باز می شود و مایع به درون محفظه مکش پیدا می کند. وقتی پیستون به طرف پایین حرکت کند دریچه ورودی هم بسته میشود و دوباره دریچه خروجی این بار باز می شود و سیال قرار گرفته شده درون مخزن که حالا تحت تاثیر فشار قرار گرفته با سرعت به سمت خروجی حرکت می کند. تکرار و از سرگیری این مراحل کمک می کند که این جریان پیوسته ادامه پیدا کند. این نکته مهم اینجا وجود دارد که سیلندر باید در آن به خوبی آب بندی شده باشد. هر کدام از این حرکت پیستون را یک کورس نام گذاشتند و مسافت آن را کورس حرکتی می گویند.

 

کاربرد دقیق پمپ پیستونی

معمولا از این پمپ همان طور که گفته شد در کارخانه آب شیرین کن یا کارواش استفاده بیشتری می شود. اما با این وجود کاربرد بیشتری دارد. در این جا به معرفی بیشتری از این پمپ می پردازیم. این پمپ ها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی هم استفاده می شود. صنایع خودرو سازی و فولاد را هم که قطعا می دانید. از این وسیله برای از بین بردن رنگ، رسوب زدایی و پاک کردن چربی استفاده می کنند. از دیگر مواردی که از این پمپ استفاده می شود تست کردن لوله و تست های دیگر هیدرواستاتیک هست. صنایع سنگ و کاشی و سرامیک نیازمند به این پمپ است. همچنین انواع پمپ پیستونی کاربرد های متنوع دیگری چون صنایع غذایی، تولید کاغذ، کشتی سازی، سیستم های بازیافت و… دارد.

 

پمپ پیستونی کارواش

فرصت شست و شوی تمیز و سریع به وسیله این ابزار ها میسر شد! بی آنکه برای شست و شو وقت زیادی بگذاریم. سپس این دستگاه های آن قدر همه گیر شد که نه تنها کسب و کار جدیدی راه افتاد بلکه به خانه ها هم راه پیدا کرد. شاید پرکاربرد ترین موارد استفاداز این پمپ همین پمپ پیستونی کارواش هست. با این وجود زیر مجموعه های زیاد و متنوعی دارد که به توضیح آن نیز می پردازیم. ساختار پمپ پیستونی کارواش بسیار مشابه سیلندر ماشین است که با رفت و برگشت باعث ایجاد فشار در خروجی می شود. در انواع پمپ پیستونی  به فشار خروجی زیادی نیاز داریم. پمپ پیستونی کاربرد زیادی دارد و امروزه با ارزشمند شمردن هر چه بیشتر آب و صرفه جویی در آن حجم آب کم و فشار زیاد بسیار به کار می آید. از پمپ پیستونی کارواش که بسیار کاربرد دارد می توان به نمونه های پمپ 100 بار و همینطور 150 و 200 نام برد که از پرمصرف ترین نمونه های این پمپ می باشد. همچنین پمپ 100 بار با الکتروموتور سه اسب و برق تک فاز به کار می افتد. برای راه اندازی نمونه های دیگر به برق سه فاز نیاز داریم.

 

اصل کار پمپ پیستونی کارواش

این وسیله از طریق کاهش دنده ها، میل لنگ و سری این حرکت پرخشی را چرخشی رفت و برگشتی با سرعت بالایی مبدل می کند. پمپ سانتریفیوژ یا گریز از مرکز حرکت به صورت چرخشی صورت می گیرد حرکت پلانجرها درون در پمپ پیستونی (پمپ کارواش) تکانی تند بدون مکث می باشد. استفاده از 3 پلانجر یا با اندازه مخصوص در پمپ های اب پیستونی سبب می شود جریان پالس به حد لازم کم شود. معمولا پلانجر های موجود در پمپ های آب پیستونی فشار قوی از مدل تک کاره بوده و کار آنها از طریق سه پلانجر انجام می شود.

انواع مختلف پمپ پیستونی

پمپ کارواش خانگی (با ظرفیت ۷۰ تا ۱۷۰ بار)، پمپ پیستونی کارواش صنعتی (با ظرفیت ۲۰۰ بار)، پمپ کارواش آب گرم و سرد، پمپ کارواش الکتریکی، پمپ کارواش بنزین و پمپ کارواش دیزلی.

ارزش پمپ پیستونی چیست؟

به مدل و ظرفیت متنوع آن بستگی دارد. پمپ کارواش  پیستونی تنها یک مدل از پمپ های پیستونی هیدرولیک است.

از اتواع دیگر پمپ هیدرولیک پمپ مه پاش را داریم و پمپ سم پاش.

البته باید بدانید با توجه به اینکه هزینه نگهداری پمپ های سمپاش بسیار بالاست از این پمپ ها برای سمپاش تراکتوری استفاده نمی شود. اما هنگامی که به فشار بالای ۴۰ بار احتیاج داشته باشیم، استفاده کردن از این پمپ ها کارآمد خواهد بود.

معمولا این پمپ ها یا از استیل ساخته می شوند یا از برنز و برای بهبود کارایی خود از لوازم جانبی مانند:

  • گان و لانس (Gun & Lance)
  • فیلتر (Filter)
  • شیر فشار شکن (Pressure Regulator)
  • آکومولاتور (Pulsation Damper)
  • گیج فشار (Pressure Gage)

 

طرز کار پمپ هیدرولیک پیستونی

پمپ هیدرولیک روش کار پمپ پیستونی  یکی از انواع پمپ هیدرولیک است که دو مدل محور ثابت و متغیر دارند. در این پمپ ها پیستون ها به صورت موازی با محور اصلی و بر روی محیط دایره مانندی قرار دارند. هنگامی که محور اصلی شروع به گردش می کند پیستون ها و سیلندر هم جابه جا می شوند و سیال درون پمپ به حرکت در می آید.

از مشخصات بارز  آن میتوان موارد زیر را نام برد:

  1. پر فشار بودن این پمپ ها که باعث بازده بالای آنها شده است و مبنای کار آنها بر اساس حرکت رفت و برگشتی پیستون است.
  2. به عبارتی برخلاف حرکت چرخشی پمپ معمولی، حرکت پمپ پلانجری به صورت رفت و برگشتی انجام می شود.

پمپ پیستونی فشار قوی

پمپ فشار قوی پیستونی در دو مدل شعاعی و محوری ساخته می شود که می توان به صورت جابه جایی ثابت یا متحرک طراحی شوند. در مدل شعاعی پیستون ها از ورودی پایینی محور اصلی عبور می کنند سپس، سیال را جذب می کنند. در عین حال جذب سیال توسط پیستون های پایینی پیستونهای بالایی هم از سیال پر شدند و با انجام حرکت بعدی سیال موجود ما از پیستون خارج می شود. در مدل محوری پیستون ها در مجاورت میله مرکزی قرار دارند، به این خاطر بر خلاف پمپ های شعاعی از فشار خیلی بیشتری بهره مند هستند. دلیل حرکت دورانی پیستون ها درون سیلندر این چنین است. از مزایای این پمپ فشار قوی می توان به مواردی این چنینی اشاره کرد. در صورت نیاز به فشار بالا برای پمپاژ سیال، این نیاز به راحتی برطرف می شود. امکان تغییر دبی و اینکه با تغییر دبی کارکرد و بازده دستگاه تغییری نمی کند.

اما این پمپ ها هم مانند سایر وسایل دیگر معایبی دارند؛ از جمله:

  • بالا بودن هزینه نگهداری و تعمیر
  • سنگین بودن و حجم زیاد
  • بیشتر برای دبی های پایین استفاده می شوند.

 

مقایسه پمپ پلانجری و پمپ پیستونی فشار قوی

تفاوت این 2 پمپ در فشار های بالا مشخص میشود! در نوع پیستونی اتصالات با خود دستگاه مهر و موم و به آن متصل شده و متقابل است. به همین دلیل، این اتصالات سریعتر فرسوده می شوند و نمی توانند فشار زیادی را نسبت به نمونه دیگر تحمل کنند. موارد استفاده از پمپ پلانجری را می توان در بسیاری از کاربردهای صنعتی، به عنوان مثال در برنامه های تمیز کردن یا در فن آوری فرآیند در صنایع شیمیایی یافت. پمپ های جابجایی برای دبی های کم یا زیاد مناسب هستند و به سطوح مختلف فشار تنظیم میشوند.

پمپ های پلانجری Triplex راه حل هایی با نگهداری کم برای کاربردهای فشار بالا مانند شستشوی ماشین، آتش نشانی CO2 و کف و فرآوری مواد شیمیایی و روغن هستند. پمپ های پلانجری تریپلکس دارای ساختاری سنگین هستند و برای دوام در ایستادن در محیط های پرطرفدار طراحی شده اند.

شما می توانید برای اصلاعات بیشتر و سفارش انواع پمپ پیستونی و انتخاب نوع دستگاه با شماره های درج شده تماس حاصل فرمایید.

اطلاعات تماس:

تهران، لاله زار جنوبی، پاساژ اتحادیه، طبقه زیر همکف، پلاک ۳

۰۲۱-۳۳۵۳۰۳۴۲

۰۲۱-۳۳۵۳۰۳۶۲

۰۲۱-۴۰۳۳۰۲۱۲

۰۲۱-۴۰۳۳۰۲۱۴

info@hydro-part.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید