[vc_row][vc_column][vc_separator color=”green”][vc_column_text text_larger=”no”]
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله دیگری را مطالعه کنید که در آن توضیحات تکمیلی مبحث فوق را ارائه نمودیم؛ بدین جهت بر عبارت زیر کلیک کنید:
جک هیدرولیک یا سیلندر هیدرولیک
[/vc_column_text][vc_separator color=”green”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]همانطور که میدانید با پا به عرصه گذاشتن انواع اقسام جک پنوماتیک کار انسان های برای جابه جایی اجسام سنگین وزن و…بسیار راحتر از نسبت به گذشته شد و عملا نصف کار های صنعتی و موضوعات دیگر،به واسطه جک ها دارد انجام می شود. در کل دو نوع جک از نظر کاردکرد داریم، اولین جک های هیدرولیکی است و دومین انواع جک پنوماتیک استکه در این مقاله قرار است به موضوعاتی در رابطه با آن بپردازیم.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
جک پنوماتیک چیست؟
این محصول متشکل از کسیه هایی است، که درون این کیسه یک هوای فشرده وجود دارد که تمامی تشکیلات سبب بلند کردن اجسام می شود. خوبی کیسه موجود در جک پنوماتیک این است که قابلیت پر شدن هوا را دارد و می شود دوبار از آن استفاده کرد که این نوع جک ها به شارژ مجددشان بیشتر معروف هستند،حال کمی به ساختار دقیق تر جک پنومایتک به صورت تخصصی میپردازیم.
تمامی نمونه های موجود در بازار تشکیل شده از یک سیلندر از نوع بادی می باشند که این سیلندر بادی با پر شدن هوا به صورت فشرده فعالیت می کند. اگر بخواهیم به صورت تخصصی تر بگویم،انواع جک پنوماتیکی در واقع یک عملگر (اکچیتور) هستند که در عام بیشتر به همان کارکرد جک معروف تر است. سیلندر های موجود در جک پنوماتیک دارای انواع و اقسام مختلفی می باشند که هرکدام دارای کارکرد و کاربرد خاص خودشان می باشند که در ادامه این مقاله بیشتر توضیح خواهیم داد.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”4516″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
انواع جک پنوماتیک
این محصول با کارایی بالا به دو نوع تقسیم میشوند که عبارتند از:
- جک یا سیلندر های خطی
- جک یا سیلندر های غیر خطی
سیلندر های خطی دارای حرکتی مستقیم می باشند و همانطور که از اسمش پیداست،دارای حرکت یا فعالیت به صورت دورانی یا زاویه ای نیست! این نوع سیلندر یا جک به انواع و اقسام مختلف تقسیم می شوند که به طور کلی عبارتند از: سیلندر های چهار میل، سیلندر های قلمی، جک های راهنما دار یا دو شافت ، جک های رادلس و سیلندر های پروفیلی.این نوع جک پنومایتیک یا سیلندر ها توسط حاصل ضرب مقطع مساحت کف سیلندر در فشار کاری سیستم،انرژی برای انجام فعالیت مورد نظرشان تامین می کند.البته یه سری نکات راجب تامین انرژی باید بدانید که:
- فشاری کاری باید بر حسب بار باشد.
- نیروی مورد استفاده آن باید بر حسب کیلوگرم باشد.
- قطر بر حسب سانتی متر باید باشد.
- نحوه محاسبه مساحت مقطع باید(شعاع xشعاعx3.14)باشد.
- وقتی جک یا سیلندر در کورس برگشت است باید قطر شفت از مقطع کم بشود و این را بدانید که نیروی تولیدی در برگشت (سیلندر های شافت دار) همیشه کم تر است.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”4520″ img_size=”full” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
سیلندر های غیر خطی
همانطور که از اسمش پیداست، دارای هر نوع حرکت و فعالیتی به هرنحوه ایی جز فعالیت به طور مستقیم می باشند! یعنی در کارکرد برعکس سیلندر یا جک های خطی هستند و عملا طرز فعالیتشان به صورت دورانی یا زاویه ایی است.قسمت جالب جک یا سیلندر های غیر خطی این است که تنوع آن ها خیلی بیشتر از سیلندر یا جک های خطی می باشد که بسیار عجیب به نظر می آید!
جک پنوماتیک یا سیلندرهایی که جز این نوع جک قرار میگرند به طور کلی عبارتند از: ایر موتور ها، اکچویتور ها ، جک های گریپر ، جک های شعاعی ، جک های دورانی. تامین نیرویی که این نوع جک ها همانند جک یا سیلندرهای خطی نمی باشد و هر شرکتی برای تامین نیروی جک مورد نظرش،یک روش جداگانه در نظر میگیرد که محاسبه شرکت با شرکت در تولید این نوع جک فرق دارد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
نکاتی در انتخاب جک پنوماتیک
- قطر سیلندر ها با توجه به وزن بار روی آن باید انتخاب شود اگر غیر این صورت باشد،دچار مشکل خواهید شد.
- سعی کنید پیش از اتصال هوا به ورودی سیلندر،از پاک بودن ورودی ها مطمن بشید چرا که زمان انجام فعالیت سیلندر یا همان جک،امکان ورود هر گونه آلودگی و ناخالصی(مثل گرد و غبار یا حتی براده آهن)است که ورود این نوه آلودگی ها و ناخالصی سبب کاهش عمر سیلندر یا جک می شود.
- سعی نکنید که نیروی خاصی به شافت یا بدنه جک یا سیلندر وارد کنید،جدا خودداری کنید.
- گر در محیطی این جک یا سیلندر های مورد نظرتان را نصب کردید که بسیار سرد است،بهتر است برای اینکه سیلندر یا جک دچار یخ زدگی از نظر قطرات آب یا غلیظ شدن نشود،گرم بودن سیلندر را فراهم کنید اگر گرم بودن سیلندر پنوماتیک را فراهم نکنید، سیلندرتان از کار خواهد افتاد.
- اگر از جک پنوماتیک در بازه طولانی طولانی استفاده میکنید که هیچ،اگر نه از سیلندر یا جک ها در بازه های زمانی کوتاه استفاده میکنید،بهتر است ورودی های جک یا سیلندر را با درپوشی خاص ببندید تا گرد و غبار و…وارد سیلندر یا جک نشود.
- روشی برای کنترل و مدیریت سرعت فعالیت جک یا سیلندر مورد نظرتان:برای کنترل سرعت بهتر است ابتدا شیر کنترل سرعت جک را تا نیمه باز کرده و سپس به طور مرحله به مرحله رگلاتور هوا را درست تنظیم کنید تا به فشار کاری مطلوب و دلخواهتان برسید و حال،سرعت را توسط شیر کنترل سرعت(فلو سرجی)تنظیم کنید ودر آخر ضربه گیر ها یانتهای جک را تنظیم کنید.
- در هنگام نصب جک یا سیلندر مورد نظرتان، بهتر است فیلتر مناسب تهیه کنید و فیلتر مناسب برای جک ها 40میکرون است،مخصوصا جک های غیر حساس،چرا که هرچه سیلندر حساس تر و تمیز تر باشد،باید از فیلتر های ریزتر تشکیل شده باشد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4518″ img_size=”medium” alignment=”center” parallax_scroll=”no”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text text_larger=”no”]
کاربرد جک پنومایتک در چه جاهایی است؟
همانطور که میدانید جک های پنوماتیک بیشتر از آنچه فکر کنید در تمامی صنایع کاربرد دارد که مکان هایی که این نوع جک کاربرد دارد عبارتند از:
1-در صنایع پرس کردن اجسام و…
2در صنایع خودرو سازی چه سبک و چه سنگین
3-در صنایع کاشی و سرامیک سازی
4-در اتوماسیون صنایع چوب
و…
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1615687477970{padding-top: 10px !important;background-color: #fbe882 !important;}” mobile_bg_img_hidden=”no” tablet_bg_img_hidden=”no” woodmart_parallax=”0″ woodmart_gradient_switch=”no” row_reverse_mobile=”0″ row_reverse_tablet=”0″ woodmart_disable_overflow=”0″][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]
اطلاعات تماس :
تهران لاله زار جنوبی پاساژ اتحادیه طبقه زیر همکف پلاک ۳
۰۲۱-۳۳۵۳۰۳۴۲ – ۰۲۱-۳۳۵۳۰۳۶۲
۰۲۱-۴۰۳۳۰۲۱۲ – ۰۲۱-۴۰۳۳۰۲۱۴info@hydro-part.com
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]